Yhteistyöllä eteenpäin!



Mikä on SIIVET-hanke?

SIIVET on helmikuun alussa 2020 alkanut Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittama ESR-hanke. Hankkeen virallinen nimi on SIIVET - Maahan muuttaneet naiset kohti työelämää sosiaalista osallisuutta vahvistamalla. Hanke on Sateenkaari Koto ry:n toimintaa ja hankeen kuntakumppaneita ovat Raisio ja Kaarina. SIIVET-tiimiin kuuluu hankepäällikkö Minna Maanpää sekä työvalmentajat Hanna Yusuf ja Ilona Karilainen.

Mitä SIIVET-hankkeen tiimi sitten tekee?

Hankkeen kohderyhmänä ovat maahan muuttaneet naiset, joilla on ammatillinen koulutus. Työvalmentajat Ilona ja Hanna toteuttavat alueellisia työvalmennusryhmiä naisille. Ilona toimii Raisiossa ja Hanna Kaarinassa. Ryhmissä ja yksilövalmennuksessa tuetaan maahanmuuttajanaisia löytämään oma polkunsa työelämään. Tavoitteena on kannustaa asiakkaita löytämään tiensä työelämään, innostumaan uuden oppimisesta sekä edistämään osallisuuden tunnetta. Ryhmissä käydään läpi asioita yhdessä keskustellen ja toiminnallisia menetelmiä hyödyntäen.

Siivet-hankkeessa luodaan uudenlaista jalkautuvan työvalmentajan toimintamallia. Mallissa työvalmentajien tuki viedään työyhteisöön asti. Työvalmentaja kulkee naisten rinnalla työnhaun lisäksi työsuhteen alkuvaiheessa ja perehdytyksessä. Perehdytyksessä mukana ololla pyritään vahvistamaan työyhteisön kulttuurisensitiivisyyttä ja helpottamaan työn aloitusta puolin ja toisin.

Osaamista voi kartuttaa myös vapaaehtoistyön kautta, mutta vapaaehtoisena saatu kokemus on vaikea saada näkyväksi. Hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda monikulttuuriseen avoimeen kohtaamispaikkatoimintaan digitaalinen osaamismerkki. Maahanmuuttajanaisille annetaan näin mahdollisuus saada omaa vapaaehtoistyön osaamistaan näkyväksi työkokemuksen rinnalle. Lisäksi kartoitetaan maahanmuuttajanaisten sosiaalisen osuuskuntatoiminnan mahdollisuuksia.

Millä fiiliksillä uuteen hankkeeseen?

Hanke on alkanut positiivisissa tunnelmissa, toiminnalle on selkeä tarve. Sateenkaari Kodon aiemmissa hankkeissa on huomattu, että maahanmuuttajanaisten työpaikan löytäminen on haasteellista koulutuksesta huolimatta. Selkeästi olisi myös tarvetta työsuhteen alun vahvempaan tukeen, jonka avulla varmistetaan työntekijän perehdytys ja kiinnittyminen työyhteisöön. Raision ja Kaarinan kaupungit ovat hyvin sitoutuneet hankkeeseen ja palvelulle on tarvetta. Työvalmentajien osaaminen, kokemus ja ominaisuudet täydentävät toisiaan ja hankepäällikön vahva osaaminen antaa tuen toiminnan kehittämiselle. Koossa on toimiva tiimi ja toimintaympäristö!

Yhteistyöllä eteenpäin!

Yksin emme kuitenkaan pääse tavoitteisiin, joten toivommekin saavamme tukea yhteistyökumppaneilta. Tueksemme tarvitsemme yrityksiä, joilla on kokemusta tai halua työllistää maahanmuuttajataustaisia naisia. Tarvitsemme myös alueen oppilaitoksia, joiden kanssa yhteistyössä voimme auttaa valmistuneita naisia eteenpäin työelämään heti koulutuksen päätyttyä. Tarvitsemme myös muita tahoja, jotka voivat ohjata raisiolaisia ja kaarinalaisia maahan muuttaneita naisia palveluidemme pariin. Tarvitsemme juuri sinut maahanmuuttajanainen, joka haluat päästä kiinni työelämään. Olethan siis matalalla kynnyksellä yhteydessä meihin!

Yhteystiedot

Raisio Työvalmentaja Ilona Karilainen, 045 7876 9416, ilona.karilainen@sateenkaarikoto.fi Kaarina Työvalmentaja Hanna Yusuf, 044 2313 939, hanna.yusuf@sateenkaarikoto.fi Hankepäälikkö Minna Maanpää, 045 7876 9443, minna.maanpaa@sateenkaarikoto.fi



Blogikirjoittajana uunituore työvalmentaja Ilona Karilainen, joka on täpinöissään uudesta hankkeesta ja toivoo, että SIIVET kantavat tavoitteisiin!


Suositut tekstit