Terveiset monikulttuurisesta Peikonpesän Päiväkodista




Syksyiset terveiset Peikonpesän Päiväkodista, Turun Härkämäestä! Olemme yksi Sateenkaari Koto Oy:n päiväkodeista, jossa toimintaympäristö on monikulttuurinen. Tällä hetkellä meillä on perheitä viidestätoista eri maasta sekä työntekijöitä neljästä eri maasta. Päiväkodissa puhekielenä on suomi, mutta tarvittaessa käytämme tukena lasten omaa äidinkieltä selventääksemme asioita ja tullaksemme ymmärretyiksi puolin ja toisin. Meillä puhutaan suomen lisäksi mm. venäjää, arabiaa ja ranskaa.

Meillä Sateenkaari Kodossa monikulttuurisuus on jokapäiväistä ja tuttua. Meillä on ollut kautta vuosien sekä lapsia että työntekijöitä ympäri maailmaa. Työyhteisössä työskennellessä ei enää juurikaan ajattele sitä suurta rikkautta mitä monikulttuurisuus työhön ja yhteisöön tuo. Mutta näin kun asian ääreen pysähtyy asiasta kirjoittamaan, huomaa että tosiaan, tätä tämä meidän arkipäivä on. Päiväkodissa lasten, niin kuin aikuistenkin, on luontevaa tutustua uusiin ystäviin ja työkavereihin, riippumatta kaverin äidinkielestä, ulkonäöstä tai vakaumuksesta.

SIIVET- hanke on Sateenkaari Koto ry:n hanke, jossa tarkoituksena on ammatillisen koulutuksen suorittaneiden maahanmuuttajanaisten työllistymisen edistäminen. Me Peikonpesässä teemme tätä työtä omalla esimerkillämme joka päivä. Meillä maahanmuuttajanaiset ovat suorittaneet oppisopimuksin ammatillisia koulutuksia. Tai he, jotka ovat jo koulutuksen käyneet, ovat työllistyneet meille usein vakituisiin työsuhteisiin.

Meillä Peikonpesässä arki on täynnä pieniä ihmeitä! 

Blogivieraana Sateenkaari Koto Oy:n Päiväkoti Peikonpesän johtaja Teija Eisanen.


Kommentit

Suositut tekstit