Neljä tarinaa työelmästä

Työnhaku ja työelämä

Naiset kertovat videolla oman polkunsa työelämään. He käyvät läpi erilaisia asioita, jotka ovat vaikuttaneet heidän valintoihinsa nykyisen työn valinnassa. Naiset nostavat erilaiset mahdollisuudet Suomen työelämässä sekä haasteet ja vertailevat niitä omien kotimaiden työelämän tapoihin. Erityisesti nousi naisten tyytyväisyys suomalaisen työelämän tasa-arvoon sekä heidän oikeuksiin. Valinnan vapaus työpaikkaa valittaessa sekä vaikuttaminen omaan työhön saivat naiset myös kokemaan työnsä arvokkaaksi.
 

Ennakkoluulot

Mitä ovat ennakkoluulot ja mistä ne johtuu? Naiset kertovat videolla siitä minkälaisia ennakkoluuloja he ovat kohdanneet ja millaisia ennakkoluuloja heillä on ollut. Naiset nostavat esille ajatuksia siitä minkälaiset asiat vaikuttavat ennakkoluulojen syntyyn ja miten niitä voitaisiin ehkäistä erityisesti työelämässä.

Kulttuurisensitiivisyys

Naiset jakavat ajatuksia siitä, millaista kulttuurisensitiivinen kohtaaminen kuuluisi olla. Miten annamme mahdollisuuden jokaiselle? Kuinka kohtaamme ihmisen yksilönä emmekä leimaa häntä mihinkää kulttuuriin? Osaammeko kohdata aidosti ja olemalla läsnä? Näihin kysymyksiin saat hiukan ajatuksia videolta. 

Osana työyhteisöä

Minkälaista on olla osana suomalaista työyhteisöä. Naiset kertovat ajatuksiaan siitä, mitä maahanmuuttajien tulisi huomioida, kun he aloittavat uudessa työssä. Videolla naiset antavat myös vinkkejä sekä työyhteisölle, että maahanmuuttajalle työsuhteen alkuun. Erityisinä huomiona nousivat naisten ajatukset työntekijöiden osaamiseen luottamisesta sekä erilaisuuden sietokyvystä. Jokaisella meistä on erilainen tausta ja sen näkeminen rikkautena vie meidän pitkälle!

Blogikirjoittajina SIIVET-hankkeen työvalmentajat Hanna Yusuf ja Ilona Karilainen. 

Kommentit

Suositut tekstit