Turun RekryExpo -messujen saalista

Tiistaina 16.11.2021 vietettiin Turun Messukeskuksessa RekryExpo -messuja marraskuun perusharmaassa säässä. Siivet-hanke oli varustautunut lähtemään messuille isolla porukalla Kaarinasta, Raisiosta ja Turusta. Viime tingan uudet ohjeet rokotustodistuksesta sotkivat muutamien retken, mutta pääsimme kuitenkin lähtemään messuille. 

Messuilla oli runsaasti työnantajien ja koulutustahojen edustajia sekä mielenkiintoisia esiintyjiä kahdella lavalla. Edustettuina olivat erityisesti monet julkisestikin työvoimapulasta kärsivistä aloista, esimerkiksi puhtaanapitoala, hotelli- ja ravintolasektori sekä hoiva-alan eri toimijat. Samoin mm. teollisuuden ja kuljetuksen työpaikkoja oli runsaasti tarjolla, kuten kuvassakin oleva Valmetin edustaja akkutehtaiden työpaikoista Salossa ja Uudessakaupungissa kertoi. 

Juttelin eri yritysten edustajien kanssa siitä lähtökohdasta, miten maahanmuuttaneiden naisten toiveet ja työnantajien tarjonta työpaikoista kohtaavat. Monet esimerkiksi pienten lasten äidit toivovat työpaikalta joustoa vaikkapa osa-aikatyön tai päivätyön muodossa. Eri työnantajien vastaukset joustomahdollisuuksiin tai esimerkiksi työajan valintaan olivat mielenkiintoisia ja antoivat lisämausteita yrityksen työnantajakuvaan omassa mielessäni. Joidenkin yritysten työnantajakuva parani, mutta valitettavasti keskustelut myös vahvistivat joidenkin yritysten huonohkoa työnantajakuvaa. Omille asiakkailleni en voi suositella työnantajia, jotka eivät tunnu arvostavan työntekijää tai työnhakijaa. Erityisesti työvoimapulan aloilla osalla yrityksiä lienee itsetutkiskelun paikka. 

Messuilla olleet Siivet-hankkeen naiset saivat hyviä kontakteja suoraan työnantajiin ja messumatka vaikutti onnistuneelta kokemukselta. Ensi viikon työnhakuklubissa Raisiossa pääsen jakamaan messuterveisiä ja -kontakteja myös niillä naisille, jotka eivät päässeet tällä kertaa messuille mukaan. 

Teija Leppämäki työvalmentaja

Kommentit

Suositut tekstit