Hyvää ja innostavaa uutta vuotta!

Kun tulin syksyllä töihin Sateenkaari Kotoon, minulla oli paljon erilaisia ajatuksia ja odotuksia työpaikalta. Samaan aikaan oli paljon uutta opittavaa ja paljon uusia ihmisiä joihin tutustua. Olin erittäin innoissani aloittaessani ja saadessani käyttää taitojani auttaakseni muita saavuttamaan tavoitteensa ja toiveensa Suomessa. 

Tämä työ on antanut minulle monia työkaluja auttaa maahanmuuttajanaisia löytämään oman polkunsa päästä eteenpäin työelämään. Esimerkiksi olemme käyttäneet SIIVET- työvalmennusmateriaaliamme ryhmässä ja lisäksi olemme pitäneet yksilöohjausta tarpeen mukaan. Yksilöohjauksessa käydään läpi esim. CV ja hakemuksen päivittäminen/kirjoittaminen. Joskus olemme käyttäneet aikaa puhumalla avoimesti työhön liittyvistä asioista ja tällä tavoin yritämme antaa relevanttia tietoa siitä, mistä he voivat saada uusia kontakteja ja laajan verkoston. 

Sateenkaari Koto on ehdottomasti mielenkiintoinen paikka tehdä työtä. Se antaa sinulle vapaat kädet ideoimaan ja tuoda esille omaan osaamista ja samaan aikaan auttaa maahanmuuttajanaisia osallistumaan erilaisiin ohjelmiin ja ryhmiin ja kehittää heitä vahvistamalla heidän osaamista ja itsevarmuutta. Työn tekeminen tämän kohderyhmän kanssa on rikkaus ja tunnet itsesi arvostetuksi, että jonkun verran pystyy heitä auttamaan eteenpäin. Siivet on avanneet ovet monelle, jotka on tarvittavat keinoja ja työvälineitä löytää omansa polkunsa osallistua/onnistua työelämässä. Joskus vain pieni neuvo on suuri apu henkilölle, jonka kielitaito on vajaa ja joka ei vielä tunne Suomen yhteiskunta tarpeeksi, että pystyy itse hoitamaan omat asiat. 

Minä olen itse tämän kolmen kuukauden aikana oppinut todella paljon itsestäni ja kuinka tärkeä se on, että ihmiset arvostavat ja hyväksyvät jokaisen sellaisena kuin on ja itse tunnet, että sinua myös arvostetaan. Ennakkoluuloja voi olla jokaisessa paikassa ja ne löytyy valitettavasti hyvin usein työpaikassa, ystäväpiirissä tai elämässä yleisesti, mutta voimme auttaa parantamaan suhtautumistamme toisiin ihmisiin, uskontoon, kulttuuriin tai johonkin aivan muuhun. Yhdessä olemme vahvempia ja kun hyväksymme toiset, maailma tuntuu parempi paikka olla kaikille. 

Lopussa haluan kiittää koko Sateenkaari Kodon työkavereita, jotka ovat olleet minulla tukenani ja apunani, kun sitä tarvitsin. Hyvää ja innostavaa uutta vuotta kaikille! 

Albulena Fazliu, työvalmentaja

Kommentit

Suositut tekstit