OPISKELIJAN AJATUKSIA




“Ihminen tarvitsee ihmistä ollakseen ihminen ihmiselle, ollakseen itse ihminen.”

Näin kirjoittaa Tommy Tabermann runossa Pieni laulu ihmisestä. Lähivuosina runot ja erilaiset voima-aforismit ovat tulleet minulle tärkeiksi. Runoista saa voimaa elämän eri tilanteisiin. Runot jättävät tilaa omille ajatuksille, mutta ne myös yhdistävät ihmisiä.

Aikaisemmalta ammatiltani olen lähihoitaja. Lähdin muutama vuosi sitten opiskelemaan itselleni uutta ammattia. Valmistun juuri sosionomi-diakoniksi. Matka on ollut mielenkiintoinen monellakin tapaa. Pitkät työharjoittelut ovat opettaneet ja avartaneet silmiäni. Mieleeni ovat jääneet kohtaamiset ihmisten kanssa. Olen tavannut vahvoja ihmisiä. Heitä, jotka ovat ihmisiä ihmiselle, vaikka taustalla olisi rankkojakin asioita.

Viimeisen työharjoitteluni pääsin tekemään Sateenkaari Kodolle, Opetuskoti Mustikka Hovirintaan. Harjoittelun keskiössä on ollut materiaalipankin kehittäminen kuntouttavaan työtoimintaan ja ryhmien ohjaus. Oli hienoa päästä tutustumaan myös SIIVET-hankkeeseen. Hankkeen työvalmentaja on käynyt pitämässä työvalmennuksia Opetuskodissa. Asiakkaiden kanssa on tehty ansioluetteloita, he ovat saaneet tärkeitä vinkkejä opiskelu- ja työelämään. Vahvuuskorttien avulla on pohdittu omaa osaamista ja unelmoitukin on unelmakarttaa apuna käyttäen.

Olen kiitollinen ja onnellinen hyvästä työharjoittelupaikasta, jossa tehdään arvokasta työtä monikulttuurisessa ympäristössä!

Ihanaa kevättä juuri sinulle!

Terkuin. Heli H.


Kommentit

Suositut tekstit